A casa · Activitats per nens · Manualitats · Manualitats per nens

Manualitats de tardor per a nens: és època de castanyes!

Semblava que mai arribaria, però la tardor ja és aquí! Les fulles comencen a caure i el fred s’acosta, i en els dies plujosos ve de gust quedar-se calentó a casa.

Castanyes manualitats

 

Anem a buscar castanyes!

Quan el temps ho permet, la tardor convida a sortir a explorar al parc o al bosc. Als nens els encanta descobrir el seu entorn, així que, si la zona en la qual viviu us ho permet, res millor que organitzar una sortida amb ells per recollir les vostres pròpies castanyes i admirar els colors de les fulles de tardor. Si al vostre poble o ciutat no hi ha castanyers, caldrà fer una visita al supermercat!

Materials necessaris per a les nostres manualitats de tardor:

  • Castanyes de diferents mides
  • Escuradents
  • Agulla i corda fina
  • Barrina (o qualsevol eina que permeti realitzar petits forats de forma manual, i que només faran servir el pare o la mare!)
  • Cola universal
  • Cartolina, papers de colors i llana de colors
  • Tisores
  • Retoladors 

Fem una eruga de castanyes!

Comenceu escollint un grapat de castanyes de diferents mides; la més gran serà el cap de la nostra divertida eruga.

Amb la barrina, realitzeu forats de costat a costat de les castanyes pels quals podreu passar una corda fina. Quan acabeu, realitzeu un nus a cada punta perquè no s’escapin les castanyes.

Ha arribat l’hora de que els nens puguin donar-li vida a la seva eruga! Amb les cartolines i els retoladors poden afegir-los ulls, boca barret, bigoti… i fins i tot roba!

Marionetes de castanyes

Comencem prenent dues castanyes de tamany similar per realitzar els peus, als quals clavem un escuradents (un per a cada peu). Sobre ambdós escuradents clavem una tercera castanya, que serà el cos de la nostra marioneta i, sobre aquesta, un escuradents més, que serà el cap de la marioneta. Als costats del cos afegirem altres dos escuradents a mode de braços.

Els nens podran crear infinitat de personatges amb aquesta tècnica, afegint-los pèl de paper o llana, ulls, roba… Si folreu els escuradents amb llana o feltre, la vostra marioneta serà encara més increïble.

Magitruc: si voleu donar-li més moviment a la marioneta, podeu substituir els escuradents per corda i realitzar una creu de fusta amb pals de gelat per moure el vostre personatge.

Esperem que gaudiu de les nostres manualitats de tardor per a nens!

Follow us or share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà . Som bons nois i no compartirem les teves dades personals amb tercers. Si vols saber més, consulta la nostra Política de Privacitat. Els camps necessaris estan marcats amb *