Lectura

Llegim un conte abans d’anar a dormir?

Compartir un moment de lectura entre pares i fills abans d’anar a dormir resulta una activitat perfecta per passar un temps en família i gaudir d’una estona tranquil·la. La feina de la mare i el pare, l’escola, les activitats extraescolars dels nens, les feines de casa… Molt sovint, com a pares, no podem passar tot el temps de qualitat que desitgem amb els nostres fills, així que, per què no reservar una estoneta cada nit per llegir un conte abans d’anar a dormir?

Llegir abans d'anar a dormir

Després de sopar, posar-se el pijama i rentar-se les dents, ha arribat el moment d’escollir un bon conte. El millor és deixar que els nens escullin la seva història preferida o aquella que més els vingui de gust llegir. Si els petits no han après encara les lletres, res millor que sigui el pare o la mare (o ambdós!) qui llegeixin en veu alta les històries; serà encara més divertit si moduleu la veu per imitar els personatges que vagin apareixent al llibre.

Els beneficis de llegir un conte abans de dormir

Llegir contes a l’hora de dormir no només ajuda a incentivar l’hàbit de la lectura, sinó que té molts més beneficis:

  • Ajuda els nens a relaxar-se i a conciliar la son. El moment de lectura és la culminació perfecta del dia, fent que els pares també desconnectem de la rutina diària.
  • Si els nens associen la lectura del conte amb un moment feliç i positiu amb els seus pares, contribuirem a que els petits generin una relació positiva amb els llibres i la lectura.
  • Llegir abans d’anar a dormir enforteix els vincles familiars i ajuda a crear un entorn d’intimitat entre pares i fills; seran moments que recordaran tota la seva vida!
  • Les històries de cada llibre poden resultar de gran ajuda per fer balanç del dia que han tingut els petits. Sovint, les històries que els nens troben a les pàgines poden recordar-los situacions viscudes en el seu dia a dia, i veure com les soluciona el protagonista del conte els pot servir d’inspiració.

 

 

 

Follow us or share