Lectura

Com crear un racó de lectura per nens

Crear un racó de lectura per nens a casa resulta una excel·lent forma de fomentar aquest hàbit entre els més petits, proporcionant-los un lloc còmode on puguin accedir fàcilment als seus llibres i a la vegada disposar d’una estona tranquil·la per gaudir de les seves històries.

El racó de lectura pot estar situat a l’habitació del nen o la nena, si hi ha espai suficient, o a qualsevol altre lloc de la casa, sempre i quan sigui un lloc on els petits puguin concentrar-se i s’hi trobin a gust.

Racó de lectura per nens

Consells per crear un racó de lectura a casa:

La seva opinió és important

Els seus personatges preferits, el seu color preferit… Hi ha moltes coses que el teu fill/a pot decidir. Si l’involucres des del principi en el projecte, i a més, el feu al seu gust, ho prendrà amb il·lusió i de ben segur que el fa servir més sovint.

Un racó de lectura per nens ha de ser còmode

Si la teva idea es que, a més de divertir-se, el teu fill pugui adquirir l’hàbit de llegir cada dia, és molt important que el seu racó convidi a passar-hi llargues estones. Una petita butaca, grans coixins i una flonja catifa són els elements ideals per un racó de lectura. Si es cansa d’estar assegut, sempre pot estirar-se al terra i seguir estant còmode!

L’ordre és primordial

Per animar els petits a llegir, no només fa falta un llibre. Com qualsevol bon racó de lectura, és important que disposi de prestatges accessibles pel nen, de forma que aquest pugui trobar fàcilment els seus contes (o veure les portades, si no sap llegir), i pugui anar canviant de llibre en cas de desitjar-ho.

Un racó només per llegir

A l’hora de concentrar-se en la lectura, el més important és evitar distraccions. Així doncs, és primordial que el racó de lectura sigui el racó de lectura, no un espai per joguines, televisió o aparells electrònics. Sovint és difícil pels petits apartar la vista de qualsevol cosa que tingui pantalla o emeti sons, així que molt millor que els llibres siguin els únics protagonistes!

Passa’t pel nostre Pinterest si vols veure més idees de racons de lectura!

 

Follow us or share