A casa · Consells · Educació

Com ajudo el meu fill amb els deures

Existeix un gran debat al voltant de si els nens reben masses deures a l’escola. Tenen els nostres fills temps suficient per relaxar-se i jugar? Injusta o no, la realitat és que els petits reben cada dia un cert nombre de tasques escolars que han de complir. Com a pares, hem d’ajudar-los a afrontar els deures de forma positiva i proporcionar-los les eines per a completar amb èxit les tasques diàries.

Com ajudo el meu fill amb els deures Pren nota d’aquests consells perquè l’hora dels deures sigui un moment productiu pel teu petit:

Proporciona-li una rutina i un espai adequat

Els nens necessiten seguir una rutina, així que intenteu establir una que es repeteixi cada dia.  Després d’arribar de l’escola i berenar, res millor que començar amb els deures. És important que establiu un lloc dedicat a l’estudi, ja sigui a la seva habitació/escriptori o  un lloc on el nen pugui estar còmode i concentrat, sense distraccions com la televisió, per exemple.

Ajuda’l, però no ho facis tu

Estar amb el teu fill, acompanyar-lo i orientar-lo mentre fa els deures és una forma excel·lent de motivar-lo per acabar amb èxit les tasques escolars. No obstant, és important que no siguem els pares els que acabem resolent els deures dels nostres fills. Els nens han de ser capaços de solucionar les dificultats per si mateixos sense donar per fet que no és necessari esforçar-se si el papa o la mama estaran sempre allà per trobar la solució al problema.

Avalua el seu grau de cansament

Tot i ser nens, la vida dels nostres petits és més dura del que sembla. L’escola, les activitats extraescolars, el joc, els deures… Són moltes les coses que un nen ha de realitzar durant el dia, i és totalment comprensible que es cansi, tant a nivell físic com mental. Si notes que el teu fill o filla esta anormalment cansat, desconcentrat o irascible a l’hora de fer els  deures, hauràs d’analitzar la situació i valorar com ajudar-lo a estar més tranquil i relaxat. Més de dos dies a la setmana d’activitats extraescolars, per exemple, poder ser excessius pels nens.

Respecta la decisió del mestre

De ben poc serveix criticar el mestre davant del nen ni queixar-se obertament de la quantitat de deures que aquest posa al nostre fill. Si observeu que el petit es troba realment saturat de tasques, concerteu una cita amb el mestre i parleu obertament del problema i de les possibilitats per solucionar-ho.

 

Follow us or share