A casa · Consells · Educació · Lectura

Beneficis de llegir en veu alta als nens

Com hem dit altres vegades, llegir contes en veu alta als teus fills és un dels millors regals que pots fer-los quan són petits. En el post d’avui ens agradaria parlar-vos dels nombrosos beneficis de llegir en veu alta als nens:

Llegir en veu alta als nens

Per què llegir en veu alta als nens?

  1. Augmenta les capacitats auditives i d’atenció dels nens i, per tant, els fa millorar el seu rendiment escolar.
  1. Els ajuda a ampliar el seu vocabulari i la seva expressió oral, aprenent el so i l’àmbit d’ús de noves paraules.
  1. Els nens comprenen millor el llenguatge quan el senten que quan el veuen. En llegir-los en veu alta, fem que les idees complexes siguin més accessibles per a ells, i els donem accés a patrons del llenguatge que no formen part del discurs del dia a dia.
  1. Escoltar a un adult llegir els ensenya com han de fer-ho quan arribi el moment de fer-ho sols, i a més, els prepara per entendre millor la gramàtica i l’estructura de les paraules. Per això, cal donar molta importància a les pauses, les comes, l’entonació o les exclamacions, etc.
  1. Quan llegim en veu alta a un nen, l’animem a introduir-se en la història, a viure-la i a participar en ella,  cosa que els fa sentir-se més atrets pels llibres.
  1. Quan són bebès, sentir a un adult llegint els ajuda a calmar-se gràcies a les veus familiars. Podem llegir-los qualsevol cosa, però millor si consisteix en rimes o frases amb cert ritme o sonoritat.
  1. Quan els nens són grans (8 anys o més), llegir-los en veu alta segueix sent beneficiós, ja que posem al seu abast llibres que potser, per la seva dificultat, no estarien al nivell de la capacitat lectora del nen. Això és especialment important en nens que tenen dislèxia o dificultats per llegir.
  1. Llegir en veu alta als nens significa dedicar-los temps i atencions, creant un moment d’intimitat entre pares i fills. És un moment perfecte per acabar el dia de forma tranquil·la i familiar!
Follow us or share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà . Som bons nois i no compartirem les teves dades personals amb tercers. Si vols saber més, consulta la nostra Política de Privacitat. Els camps necessaris estan marcats amb *