Manualitats per nens

Aprenem a pintar ous de Pasqua!

La tradició de pintar ous, com a símbol de la Pasqua, prové de centenars d’anys abans de Crist i s’associa a la fertilitat (l’època primaveral en la qual se celebra la Pasqua és l’estació fèrtil per excel·lència).

Tot i que hem passat dels ous de tortuga de l’època medieval al ous de xocolata de l’època actual, la tradició de pintar ous de Pasqua s’ha mantingut fins els nostres dies, especialment en països del nord d’Europa, Estats Units i alguns països d’Amèrica llatina. 

Pintar ous de Pasqua

Com pintar o decorar ous de Pasqua

Si us ve de gust realitzar una manualitat divertida i senzilla amb els petits de la casa durant aquestes vacances de Setmana Santa, preneu nota dels següents consells per pintar i decorar ous de Pasqua a casa:

Si els petits volen participar a la tasca de pintar-los, el millor és treballar amb ous bullits (durs); els ous poden buidar-se també en cru per un petit forat, i després rentar-se (d’aquesta forma podran ser conservats indefinidament), però els ous buits són més delicats i poden trencar-se quan els nens els pintin 

Materials per pintar els ous de Pascua:

Pintaungles de colors. Si submergiu l’ou en aigua tèbia barrejada amb vàries gotes de pintaungles (un o varis colors), el resultat us sorprendrà!

Pintura acril·lica. Amb una petita esponja humitejada en pintura, o simplement traçant línies o formes amb un pinzell, obtindreu ous molt vistosos i colorits. Si enrotlleu els ous abans de pintar-los amb gomes elàstiques planes, al assecar-se, el resultat són boniques línies sense pintar.

Washi tape.  La washi tape és un tipus de cinta adhesiva decorada, molt de moda actualment, que us permetrà, amb només unes tisores i alguns rotllos de cinta, crear bonics dissenys minimalistes sense tacar-vos les mans de pintura.

És important tenir en compte que, com hem fet servir pintures i materials no aptes per decorar aliments, els ous resultants seran només decoratius, en cap cas han de pelar-se i ingerir-se.

Feliç Pascua a tots!

Follow us or share