A casa · Activitats per nens · Educació · Lectura

Ajudar als nens a aprendre llegir: Juguem amb les lletres!

Quan els nostres fills estan començant a llegir, són moltes les coses que podem fer per ajudar-los a reconèixer les lletres, conèixer els seus sons, o començar a crear paraules.

Aprendre ha de ser divertit, així que, per què no convertir l’aprenentatge de les lletres en divertits jocs que podeu realitzar a casa? Aquí teniu una llista de divertits jocs per ajudar als nens a aprendre a llegir:

Aprendre a llegir

El sac de les lletres

Per elaborar el vostre propi sac de lletres, tan sols necessitareu un sac de tela, pedres, i un retolador indeleble. El joc consisteix a introduir en el sac pedres amb cadascuna de les lletres de l’abecedari (és important incloure més d’una de cada), i jugar amb els nens a intentar construir paraules amb un determinat nombre de lletres tretes a l’atzar.

Saltant en la catifa de lletres

En la majoria de botigues de joguines podreu trobar “catifes trencaclosques”, de goma-escuma, les lletres de les quals podreu repartir pel terra de casa per animar als nens a saltar de lletra en lletra, formant paraules i  realitzant exercici al mateix temps!

Missatges a la nevera

En aquest joc, els nens hauran de deixar a la nevera un petit missatge per al pare o la mare, cada matí, abans d’anar a l’escola. Els imants amb formes de lletres són fàcils d’aconseguir a qualsevol comerç, i us serviran perquè la vostra nevera es converteixi en una útil pissarra magnètica perquè els nens practiquin amb les paraules.

Amb quina lletra comença…?

Identificar objectes i la lletra per la qual comença el nom d’aquests és un excel·lent exercici per ajudar als nens a aprende llegir. Si feu uns cercles de cartolina amb cadascuna de les lletres de l’abecedari, els nens podran anar “marcant” els objectes de la casa amb la seva inicial.

I vosaltres, acostumeu a ajudar als nens a aprendre a llegir fent servir algun joc o mètode específic?

Follow us or share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà . Som bons nois i no compartirem les teves dades personals amb tercers. Si vols saber més, consulta la nostra Política de Privacitat. Els camps necessaris estan marcats amb *